.

Üniversitemizde Yapılan Sıfır Atık Çalışmaları

• Sıfır Atık çalışmaları kapsamında ilk olarak sistemin kurulmasından, uygulanmasına ve izlenmesine kadar olan süreci takip edecek çalışma ekibi oluşturuldu.
  • Sıfır Atık yönetim sisteminin en etkin şekilde yapılandırılabilmesi için uygulamaya geçmeden önce yapılacaklara ilişkin planlama yapıldı.
  • Atıkları kaynağında türlerine göre ayrıştırması ve biriktirilmesi amacıyla atık kumbaraları İstiklal ve Merkez Yerleşkelerinde kurulumu tamamlandı.
  • İstiklal Yerleşkesinde Rektörlük Binasının arkasında atıkların geçici olarak depolanacağı “Geçici Atık Depolama Alanı” oluşturuldu. Ayrıca tüm Fakülte binalarımızın arka tarafında Geçici Atık Depolama konteynerleri konulmuştur.
  • Ayrıca “Mobil Atık Getirme Merkezi” oluşturulmuştur.
  • Geri dönüşümlü atıklar İl Belediye Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu firma tarafından düzenli olarak toplanarak geri dönüşüm tesislerine götürülmektedir.
  • Düzenli aralıklarla uygulamanın gerçekleşmesine ilişkin izleme çalışmaları yapılarak, toplanarak atık kutularına gönderilen atıklar kayıt altına alınarak; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce onaylanan EÇBS (Entegre Çevre Bilgi Sistemi) ne veri girişlerimiz yapılmaktadır.

Sıfır Atık

• Sıfır Atık Belgesi